a

A fenti  gondolat  Balczó András, háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó gondolata, és a 2013. április 6-án a 10-es sz. Általános Iskolában megrendezett Napsugár Öttusa Bajnokság legfontosabb üzenete  is. Az öttusa név az öt versenyszámra utal, melyeket a résztvevő versenyzőknek teljesíteniük kell. Ezek a labdavezetés, célba dobás, helyből távolugrás, egyensúlyozás, váltófutás.

Televíziózás és számítógépezés helyett, harmadik osztályos diákjaink egy csapata részt vett a verseny megyei selejtezőjén, sportolással töltve a tavaszi szünidő első napját.

A csapat tagjai: Boer Bence, Dobos Alpár, Huszti Márk, Fogel Edit, Kocsis Erik.

Görbe Éva tanárnő áldozatos munkájának és a gyerekek kitartásának köszönhetően, sikerült a legjobb eredményt elérni, így május 24-26. között a mi iskolánk képviseli majd Szatmár megyét (a II. helyezett csapattal együtt) Szilágyperecsenben az országos döntőn.

A gyemekek nem csak a sportban ügyeskedtek -Dobos Alpár 2 m-es és Huszti Márk 1,70 m fölötti ugrása mindenkit lenyűgözött-, de összetartásban, egymás támogatásában is példát mutattak társaiknak.

Büszkék vagyunk rátok!

Sikeres felkészülést kívánunk!

Krányák Jusztina tani