DSCF5174

2013.  március 22-24. között rendezték meg  Marosvásárhelyen a Brenyó Mihály Pontszerző Matematika Verseny országos szakaszát. Iskolánkat, és ugyanakkor Szatmár megyét,  két harmadik osztályos kisdiák Fehér Anna és Fogel Edith képviselte a megmérettetésen.

A csapat tagja volt még a negyedikes  Liskai Krisztián  a Bălcescu-Petőfi Általános Iskolából, illetve a szintén negyedikes  Balog Máté a Mircea Eliade Gimnáziumból.

A versenyre való felkészülés sok-sok munkát és kitartást igényelt, hiszen öt fordulón keresztül kellett remekül teljesíteniük a gyermekeknek.

Az országos szakaszon öt feladat megoldása várt a versenyzőkre, akik Románia magyarlakta megyéiből érkeztek.

Dr. Bencze Mihály matematikus, a verseny elnöke, így értékelte az idei vetélkedőt:

,,– Megpróbáltuk a menedékesség elvét alkalmazni egy könnyebben elérhető, majd nehezedő feladatsor összeállításával. Reményeink szerint ez jól sikerült, hisz az eredmények nagyon szépen szétválasztódtak. Az újítás az volt, hogy a versenyzők minden egyes feladatot külön feladatlapra kellett írjanak, talán ez is megkönnyítette egy kicsit az odafigyelést.’’

A vetélkedő szervezői, a Bolyai Farkas Líceum tanítói és tanárai, mindent megtettek azért, hogy a résztvevő  III-IV. osztályos gyermekek és kísérőik jól érezzék magukat a verseny három napján.  A megnyitó ünnepségen, a köszöntő beszédeket követően, Fazekas Mihály Lúdas Matyi zenés  mesejátékát tekintettük meg, de volt városnézés, állatkerti séta és színházi előadás  is a programok között. A díjkiosztó ünnepséget folklórműsor tette színessé.

Diáklányaink szép eredményeket értek el. Azonos pontszámmal mindketten dicséretben részesültek (egy ponttal maradva le a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról).

Gratulálunk!

Krányák Jusztina tanító néni