23-ik alkalommal rendezték meg január 31-február 3. között az  Erdélyi Magyar Matematika Verseny országos döntőjét a Bihar megyei Nagyszalontán. Szatmár megyét 7 líceumi diák képviselte a megye három iskolájából, 3 a  Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, 2 a Nagykárolyi Elméleti Líceumból és 2 a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból, utóbbiak első alkalommal vettek részt ezen a rangos megmérettetésen.

A házigazda  Arany János Elméleti Líceum kiváló rendezőnek és vendéglátónak bizonyult. A három napos rendezvényen 175 diák és közel 50 tanár ellátásáról  gondoskodtak. A verseny két fordulóból állt, a pénteki versenyfeladatok a nemzetközi megmérettetés programjához, a szombatiak pedig a hazai versenyek programjához igazodott. A két eredmény alapján választották ki azt a 60 diákot, akik Győrben, március 14-18. Között képviselik Erdélyt a kárpát-medencei döntőn.Mind a hét Szatmár megyei diák remekül versenyzett, hatan biztosították helyüket a döntőben az alábbi eredmények szerint: 9. osztályból – Schefler Gergő I. helyezett, Boros Zoltán dicséret(Hám János Líceum),  Akkerman Kinga dicséret (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 10. osztály – Beiland Arnold II. helyezett (Nagykárolyi Elméleti Líceum), Lázár János III. helyezett (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) 12. osztály – Megyesi Attila dicséret (Kölcsey Ferenc Főgimnázium).

Az eredményeket nézve, érthető, hogy Arany szülővárosa nem csak szépen felújított Csonka tornyával illetve a költő takarosan rendben tartott szülőházával hagyott bennünk maradandó emléket.

Elismerés és köszönet a házigazdák szerető gondoskodásáért.

Kovács Béla és Koczinger Éva kísérő tanárok