A mai második gyertya jelképezi, hogy sokkal több vagy, mint az életállapotodból adódó meghatározók összessége. Mélyen bensődben van egy hely, amelyet csak Isten tud megérinteni. Isten gyermeke vagy. Ő nagyon vágyik arra, hogy vele élj, de neked kell meghívnod őt, hiszen tiszteli szabadságodat. Vele való kapcsolatodban sokkal jobban meg tudod fogalmazni magad, mint emberi kapcsolataidban, és az Ő szeretetének fényében fogod látni magad és a világot.

Ime, az ajtónál állok és zörgetek. Ha valaki meghallja szavamat és kinyitja nekem az ajtót, bemegyek hozzá, vele étkezem és ő énvelem. (Jel.3,20). Ha beengeded őt, szerető beszélgetést kezdhetsz vele.

A mindennapi zaj, amiben élünk, lehet, nem engedi meg, hogy Isten hangját vagy az ajtó kopogtatását teljesen meghalljuk. Van, hogy a csend unalmas, de mit teszel, ha vársz valamit, ami meg tudná változtatni az életedet? Hogyan készülsz erre? Másvalamire figyelsz és megtöltöd az életed zajjal és szórakozással? Szaladsz mindenhová, csak azért, hogy jól érezd magad? Odaadnád minden idődet, csakhogy azokkal a dolgokkal foglalkozhass, amelyek elterelik a figyelmedet a legfontosabb dolgokról.

Ez egy lehetőség, amit el is szalaszthatunk, mert legtöbbször rohanunk, sietünk, hogy mindent időben elvégezzünk (főzés, vásárlás, takarítás), és elfelejtünk időt szánni arra, ami a legfontosabb – a szívünkre.