2012. november 8-9. között lelki napon vett részt az erdődhegyi Helga Winter Házban a Hám János Líceum V.B osztályának közössége. A lelki gondozást Miklós Claudiu jezsuita atya, iskolánk spirituálisa vezette, Link Norbert kispap segítségével.

Csütörtökön, 2012.november.8-án, tanítás után fél ötkor az egész V.B osztály az oszival, Hadházi Éva tanárnővel, elindult Erdődhegyre a Helga Winter Házba lelki napra, Miklós Claudiu jezsuita szerzetes, és Link Norbert kispap kíséretében.
Mikor mindenki berendezkedett és megpihent egy picit, máris következett az első program, ami abból állt, hogy csoportokba alakultunk, és az adott téma szerint beszélgettünk. Sok mindent megtundtunk egymásról. Ez egy jó gyakorlat volt.

Vacsora után a kedvenc képünket mutattuk be. Elmondtuk, hogy miért ezt a képet választottuk. Mehettünk aludni, de a sok összegyűlt energiát muszáj volt valahogy levezetni, így társas játékoztunk majd segítségképpen a Spiri atya egy színvonalas edzést tartott nekünk. Azután végre álomra hajtottuk a fejünket. Reggel a torna után megettük a finom reggelit, megnéztünk egy filmet és egy mesét. Ismét jött egy kis beszélgetés arról, hogy segítettünk-e már egymást, arról, hogy mellyek a jó tulajdonságaink, segítettek-e már bennünket…

A csoportos foglalkozás után elmentünk sétálni a kápolnához. Ott imádkoztunk. Az úton mindenki kellett gyűjtsön szimbólumokat, melyek kifejezték Isten jelenlétét számunkra és amelyeket a közös misén be kellett mutatni. A szentmisén megfogalmaztuk kéréseinket, hálánkat, majd utána hatalmas szabadfoglalkozás következett. Mikor már a szülők kezdtek gyülekezni megbeszéltük, hogy ki mit talált a legjobbnak ezen a lelki napon.

Ez a nap volt életünk első lelki gyakorlatos kirándulása. Nagyon jól éreztük magunkat ebben a lelki építkezésben. Jól esett kicsit imádkozni is. Úgy gondoltuk, hogy mindennek van értelme, amit ott csináltunk. Lehet, hogy néha kicsit szét esett a csapatunk, de az Oszi, a Spiri meg a Tiszti talpraesett ötletei mindig jól jöttek. Nagyon rá tudtunk egymásra hangolódni és megtanultuk becsben tartani a körülöttünk élő embereket és velük barátkozni is megtanultunk.

Köszönetet mondunk Miklós Claudiu spiri atyának a velünk töltött értékes időért, Link Norbert tisztinek (kis spirinek) és az oszinak, Hadházi Éva tanárnőnek, a gondos szervezésért.

Pink Jenifer – Tallián Anna – V.B osztály