A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum harmadik alkalommal rendezte meg a Hám János Focikupát, amelyen V-VIII. osztályos diákokból álló válogatott focicsapatok mérkőzhettek meg.

A rendezvény célja az, hogy megszerettesse, népszerűsítse a fiatalok körében ezt a sportágat, emellett az egészséges versenyszellemet is fejlessze, s esetleg fiatal tehetségeket is felfedezhetnek eközben. A tornát Görbe Éva és Szabó Tamás testnevelő tanárok szervezték.

A verseny 2012. szeptember 21-én, pénteken 10 órakor kezdődött a szatmári Traian Vuia Szakközépiskola sporttermében.  Akár nemzetközinek is nevezhetnénk a focikupát, mivel az érdi Marianum Általános Iskola, a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola, a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapatai mérték össze tudásukat.

Egy csapat hat játékossal vonulhatott fel a pályára, de játékoscsere bármikor történhetett. Az első mérkőzésen a két szatmárnémeti iskola mérte össze tudását, ez a rangadó a Hám János győzelmével zárult. Sorsdöntő volt az ötödik mérkőzés, amely a csengersimai csapat győzelmével zárult, annak ellenére, hogy a Hám János focistái mindent megtettek a győzelem érdekében.

Eredmények:

  1.  Ion Creangă Általános Iskola – Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum: 0-2
  2. Csengersimai Kölcsey Ferenc Általános Iskola – Ion Creangă Általános Iskola: 0-7
  3. Érdi Marianum Általános Iskola – Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum: 0-1
  4. Csengersimai Kölcsey Ferenc Általános Iskola – Érdi Marianum Általános Iskola: 1-0
  5. Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum – Csengersimai Kölcsey Ferenc Ált. Iskola: 0-3
  6. Marianum Általános Iskola – Ion Creangă Általános Iskola: 0-0

 

 

Helyezés:

  1. Csengersimai Kölcsey Ferenc Általános Iskola
  2. Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum
  3. Érdi Marianum Általános Iskola
  4. Ion Creangă Általános Iskola

 

A Hám János Líceum csapata: Ghiurutan Bura Péter, Szatmári Edmond, Márton Róbert, Fógel Péter, Bzduch Farkas, Schefler Barna, Sárosi Máté, Nagy Botond, Pallai Bence, Lepedus Károly.