2012. május 31-én lezárult a tavaly szeptemberben induló elektronikus hulladékgyűjtési verseny. A szatmári középiskolások közül a Hám János Iskolaközpont diákjai első helyezést értek el.

Rengeteg, több mint 5 tonna hulladékot sikerült iskolánknak összegyűjtenie, és a sok erőfeszítés, szép eredmény nem volt hiábavaló. Iskolaközpontunkból az a 10 diák, aki a legtöbb hulladékot összegyűjtötte, jutalomkirándulásban részesül, egy hétvégét tölthet Hajdúszoboszlón. A legnagyobb ajándék mégis az, hogy segíthettünk, aktívan hozzájárulhattunk a szelektív hulladékgyűjtéshez, ugyanis elhasznált elektronikus tárgyaink a szemetesláda helyett  jobb helyre kerültek, újrahasznosíthatják őket.  Többek között hűtők, tévék, rádiók és háztartási eszközök sokasága érkezett az iskola pincéjébe. Örülünk, hogy ennyit tehettünk környezetünk védelméért.

Köszönet illet minden diákot, aki hozzájárult mindehhez, valamint a biológia tanárnőt, aki segítségünkre volt és hűségesen számon tartotta, hogy ki mit hozott a gyűjteménybe.

Az alábbiakban az érdeklődők megtekinthetnek egy rövid, februárban készült videóösszeállítást iskolánk diákjainak hulladékgyűjtő akciójáról.