A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziummal létesített testvériskolai kapcsolatunk újabb állomása volt 2012. május 10-én a „Határtalanul” nevet viselő program keretein belül megrendezésre kerülő közös tevékenység, melynek helyszínéül az erdődhegyi Helga Winter közösségi ház szolgált.
A program ezúttal a testvériskola két VII. osztályát és a Hám János Iskolaközpont hetedikeseit szólította meg, célja az ismerkedés és új barátok szerzése volt. A miskolci csapat létszáma 72 fő volt, összesen 105 fő vett részt a csapatépítő programban.

Számunkra újdonságot jelentett, hogy betekintést nyerhettünk a Jezsuita Gimnázium életébe, melyről megtudtuk, hogy ez az ország egyetlen jezsuita iskolája. Majd mi is megmutattuk a saját iskolafilmünket. Csapatjátékokban is próbára tehettük magunkat, egy történelmi totót és a miskolci iskoláról szóló kvízt kellett megoldanunk. Mivel az időjárás a szabadtéri programoknak is kedvezett, a fiúk fociztak, a lányok pedig torkuk szakadtából szurkoltak a saját osztálytársaiknak. A meccset követő métázás szintén a szabadban zajlott.

A sok szaladgálás mindenkinek meghozta az étvágyát, így következett a vacsora. A közös együttlét fénypontja a tábortűz volt, ami körül melegedtünk, énekeltünk, játszottunk.

Mindenki szomorú volt, amikor megérkezett az autóbusz, mert ez mutatta, hogy milyen hamar eltelt ez a délután, melyen mindannyian új barátokra leltünk. Reméljük, hogy hamarosan újabb alkalmunk nyílik a miskolci diákokkal és tanárokkal kialakult kapcsolatainkat elmélyíteni.

Balázs Regina és Gordán Dalma

VII. osztály