A rendezvénysorozat 2012. április 2-án 9 órakor a Székesegyházban tartott szentmisével kezdődik, ami egyben a Hám János Napok megnyitója is. A szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő pontifikálja, szentbeszédet mond Ft. Nagy Bálint SJ, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium spirituálisa.

11 órakor kezdődik a nyitóünnepség az iskola dísztermében, amelyen felszólal többek között Ádámkó István Csaba igazgató, valamint Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az ünnepséget a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak produkciói (versek, néptánc és népdalok előadása) teszik színesebbé.

12 órától a IX-XII. osztályos diákok a hulladékok kreatív újrahasznosításával ismerkedhetnek.

13 órától Rivasz-Tóth Kinga, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanára tart előadást a tanároknak a jezsuita pedagógia jellemzőiről.

17 órától a szülőket várják: az iskola dísztermében Ft. Holczinger Ferenc SJ, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója beszél a szülői küldetésről.

19 órától a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak zenés színdarabja tekinthető meg az Északi Színház előadótermében.

Kedden, április 3-án reggel különböző műhelymunkák várják a nagyobbakat a következő témákban: test és lélek kapcsolata, szókincsfejlesztés, médiatudatosság és médiafogyasztás, vizsgadrukk tréning a Caritas szervezésében, valamint természettudományos vetélkedők az V-VIII. osztályosok számára. Az I-IV. osztályosok játékos Ötpróba vetélkedőn vesznek részt.

10 órától a Hám János Napok folytatódik majd a „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni” című pályázatra érkezett munkák kiértékelésével.

14 órától az ünnepi rendezvénysorozat a PAX ösztöndíjak átadásával zárul.

Szerdán az Iskola másként programsorozat részeként minden diák az iskola Sportnapján vesz részt, itt különböző sportágakban versenyezhetnek a tanulók. Az iskolai Sportnap helyszíne az strand melletti Ifjúsági Tábor.

Csütörtökön 8 órától kezdődik a családi életre nevelés program osztályonként, 10 órától részt veszünk a Székesegyházban a Krizmaszentelési szentmisén. 12 órától a X-XII. osztályosok szatmári vállalkozókkal folytatott fórumbeszélgetésen vesznek részt, akik a helyi munkaerőpiac igényeiről és a fiatalokkal szembeni elvárásokról osztják meg gondolataikat.

A kisebb osztályosok az elsősegély elméletébe és gyakorlatába nyerhetnek betekintést.

Nagypénteken  az osztályok keresztúton vesznek részt, majd mindenki bekapcsolódik saját plébániáján az ünnepi szertartásba. Az egy hetes rendezvénysorozat minden részvevőjének tartalmas időtöltést kívánunk!