Isten az, Aki figyel az ember történetére és minden szükségére. Ő az, Aki végig kíséri az embert a szomorú vagy örömteli pillanatokban. Ő olyan Isten, akinek hallhatom a kedves, bátorító szavát. Tanúja lehetek az ő erős barátságának, amikor  kapok egy őszinte mosolyt,  vagy amikor képes vagyok legyőzni saját előitéleteimet, vagy amikor engedem jobban rábízni magamat. Elengedhetem magam és rábízhatom magam az ő karjaira, ránézhetek és hagyhatom, hogy ő is rám nézzen – ez elég, hogy szerelmes legyek minden nap egy kicsivel jobban Belé.

HOGYHOGY NEM VAGY MÉG SZERELEMES EGY ILYEN SZEMÉLYBE?

SZERELMES LENNI EGY ISTENBE AKI APA ÉS ANYA

Isten  olyan, Aki mindig vár a fiára aki elment, aki elébefut, amikor látja fiát visszatérni hozzá, csókkal és öleléssel fogadva őt. Isten olyan, aki elindul megkeresni  egy eltévelyedett bárányát, amikor van még neki kilencven kilenc, megérezve, hogy abban a pillanatban az az egy elveszett báránya az, akinek a legjobban szüksége van  rá. Isten olyan, hogy megbocsájt gondolkodás nélkül, hogy megérti azt bennem, amit még én sem fogadok el magamból, hogy szeret  “mert” nélkül, azaz indokok nélkül, ő olyan, aki kezdettől velem van.

Az Isten nyújtja a karjait hogy átöleljen, mit teszel ilyenkor?

SZERELMES LENNI EGY OLYAN ISTENBE, AKI MEGMENT  ÉS KÜLD

Isten olyan, Akinek változik a stilusa az idő folyamán és nem mindig úgy, ahogyan mi várjunk, ahogyan mi kérjük, amikor mi akarjuk. Isten olyan, Aki küld a világba új helyünkre, hogy általunk létrehozzon kis vagy nagy változásokat, hogy Lelkétől indíttatva erős kezek munkálkodjanak. Ő figyelmesen elfogadja a kezünket, a lábunkat, a leggyengébb képességeinket. Elfogad és megköszön mindent, és küld, hogy világosság legyünk.

Szeretném megosztani veletek  egykori jezsuita generálisunk, Pedro Arrupe imáját:

Nincs semmi más feladat, mint megtalálni az Istent,

Vagyis teljesen szerelmes lenni  belé és nem hátat fordítani neki.

Az, amibe szerelmes leszel, ami érzelmileg erősen megmozgat, az fogja megragadni a te fantaziádat, és befolyásol mindent.

Meghatározza benned azt, hogy

Miért kelsz fel minden reggel,

Mit fogsz csinálni késő délután,

Hogyan töltöd a hétvégét,

Mi az, amit olvasol,

Ki az, akivel megismerkedsz,

Mi az, ami megsebzi a szívedet,

És mi az, ami csodálattal, örömmel és hálával tölti el.

Légy szerelmes, és maradj szerelmes Istenbe

És ez meghatároz mindent.

Miklós Claudiu SJ spirituális