Ötödik osztályos törpillaként nekem is új és meglepetésekkel teli napnak ígérkezett a TÖRPAVATÓ. Sok kellemes élményben volt részünk, amit hamarosan megosztok veletek is.

2011. október 28-án péntek délelőtt nagy sajnálatunkra még tanulnunk kellett az iskolapadokban, bár gondolataink már a délutáni előadás körül forogtak. Egy utolsó főpróba után, a tanórák végére a jókedv a tetőfokára hágott. Mi, lányok, szünetekben azt tervezgettük, hogy ki miben fog megjelenni az ünnepségen, a fiúk pedig izgalmukat palástolva egyre csak tanakodtak. Órák után hazamehettünk és lázas készülődésbe kezdtünk.

Mindenki nagyon várta, hogy elkezdődjön a Törpavató, de talán mi, ötödikesek vártuk legjobban. Persze, ebben én sem voltam különb. Az iskolában gyülekezve nemcsak az előadás miatt izgultunk, hanem azért is, hogy a közönséget önfeledt módon szórakoztathassuk. Tanáraink, a szülők, a TV-Maci és a diákok mind eljöttek csak azért, hogy láthassanak minket.

Egy rövid, vicces bemutatkozás után mindenki láthatta, hogy bár az idei törpfiúk és törpillák folyton törpölnek valamin, mindig jószándékkal teszik azt – még akkor is, ha az néha másképpen sikerül – valamint az is kiderült, hogy milyen remek kis társaság ez.

 

A szerep mindenki örömére jól sikerült és úgy véltük, hogy ezután biztos könnyebb dolgunk lesz. De ahogy a mondás tartja, csak nyugtával dicsérhetjük a napot, hiszen a hatodik osztályos diákok furfangos próbák elé állítottak bennünket. Őszintén szólva a próbák teljesítése mindannyiunk számára jókedvvel és humorral párosult – volt ott nyelvtörő, ügyességi verseny, karaoke, mindenkinek kitaláltak valamilyen próbatételt, amit mi hősiesen teljesítettünk is.

Ezután eljött az a pillanat, amit mindenki várt. Ez nem más, mint a tánc, az evés-ivás, egyszóval a buli. A zene remek volt, a fénykavalkád is lenyűgözött minket. A lányok rögtön táncra perdültek, míg a fiúk bátorságot merítettek ahhoz, hogy felkérjék a lányokat táncolni. Ez rendkivül meglepő, de annál inkább kedves gesztus volt. Sokan megállás nélkül végigtáncolták az estét, mi is ebben a szerencsés helyzetben voltunk

Reméljük, máskor is lesz alkalmunk ilyen felejthetetlen élményekkel gazdagodni, hiszen ez utóbbi is a barátságkötés és a jó hangulat jegyében telt el.

Merker Szabina

V.osztályos törpilla