2011. november 3-4-én a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont ötödik osztálya lelki napra indult a Helga Winter házba Bara Gabriella osztályfőnök és Miklós Claudiu spirituális vezetésével. Nem tudta senki, hogy mi is az a lelki nap, mert mi csak erdei iskolában voltunk ezen a helyen.

Csütörtök délután öt órakor indultunk el az iskola elől. Szerencsésen odaértünk és miután elhelyezkedtünk a szobákban, rövid búcsút vettünk a szülőktől.

Vacsora után előadtuk a spirinek az ötödik osztály elei szerepet, a Törpöntörp 2011-et, és ő viszonzásul játékosan próbálta éreztetni velünk, hogy a Jóisten mindig velünk van, és hogy mennyire fontos, ha összetartó és szerető közösség vagyunk. Próbára tette megbízhatóságunkat, kitartásunkat és egymásra hagyatkozásunkat.

A reggeli után egy kicsit kimentünk a házból, hogy megnézzük azt, ami mellett nap mint nap elmegyünk, ami körülvesz minket, a növényeket, az állatokat és azt, hogy a Jóisten ezt a szép, színes, szemet gyönyörködtető természetet csak azért teremtette, hogy az ember örömét lelje benne.

Ebéd előtt rövid sétát tettünk a Dónát-kápolnáig és később a misén a szabadban gyűjtött köveket, őszi szinekben pompázó leveleket, növényeket ajánlottunk fel, amelyek által a Jóisten szólt hozzánk a séta alatt. Találtunk egy pelét is, amit a fiúk a fáról kergettek le, hogy közelebbről szemügyre vehessük és, lefényképezhessük. Ebéd után még egy utolsót játszottunk a friss levegőn, a késő őszi napsütésben ami után sajnos nem maradt más mint a pakolás és hazautazás.

Köszönetet szeretnénk mondani a spiri atyának, hogy szoros időbeosztása mellett, színes programokkal készült erre a Lelki napra és szép lelki élményekkel gazdagított minket. Köszönetet az oszinak és Csaba bácsinak is, akik fáradságot és időt nem sajnálva elkísértek bennünket erre a kirándulásra.

Testi és lelki élményekben gazdagodva tértünk vissza otthonainkba, ahol jó volt újra látni családtagjainkat s megosztani velük is élményeinket