Idén szeptemberben immár második alkalommal került megrendezésre a Hám János Focikupa. A meghívottak az érdi Marianum Általános Iskola, a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola, a szatmárnémeti Református Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata volt – ez utóbbi azonban technikai okokból nem tudott részt venni a tornán.

A rendezvény célja nem a győzelem volt, hanem a foci népszerűsítése az általános osztályú diákok körében. A megmérettetés délelőtt tizenegy órakor kezdődött a strand melletti ifjúsági táborban. Egy meccs 20 percig tartott, ám a háló a rövid játékidő ellenére is sokszor rezdült meg, összesen harmincnégyszer. Hatalmas csatározások árán végül a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola csapata nyerte el a többiek által is hőn áhított kupát. A második helyen az érdi Marianum Általános Iskola végzett, míg a házigazdák csapatának  sajnos csak a harmadik hely jutott.

A gólkirályi címet Kovács Tibor Márk (Csengersima) nyerte el csodálatos játékával, a legjobb technikai játékért járó díjat Sípos Gergő (Érd) érdemelte ki, míg a legjobb kapusnak Kondrei László (Csengersima) bizonyult.

Bízom benne, hogy jövőre is lehetőségünk lesz bizonyítani a focikupán, és remélem, még az ideinél is jobban megfelelünk majd a kihívásoknak.

Schefler Gergő

VIII. osztály