Ozsváth Ferenc iskolaigazgató úr meghívásának eleget téve a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont 10 fős diákcsoportja 2011. június 18-án horgászversenyen mérte össze tudását a csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola diákjaival.

A szatmárnémeti diákok nagy lelkesedéssel és szaktudással készültek a csengersimai Németi tónál megrendezett versenyre. A horgászhelyek kisorsolását követően a versenyzők megkapták a csalit és az etetőanyagot, majd kezdetét vette a kétórás verseny. Nagy izgalom kísérte a zsűritagok munkáját, akik a kifogott halmennyiség alapján állapították meg a helyezéseket. A Hám János Iskolaközpont diákjai szép eredményekkel büszkélkedhetnek, hiszen a hatodikos Nagy Botond az első, a szintén hatodikos Zolcsák Mátyás a harmadik helyen végzett, őket követte a hetedik osztályos Palai Dorottya (4. hely), a hatodikos Varga Bulcsú (5. hely).

 

A hatodik helyen hárman osztoztak a Hám János Iskolaközpontból: a tizedikes Lieb Roland, a hatodikos Magoss Tamás és a harmadik osztályos Nagy Áron. Minden versenyző emlékéremben részesült, ugyanakkor a zsűri két különdíjat is kiosztott: a legkisebb kifogott halért a szatmárnémeti Varga Bulcsúnak, a legnagyobb kifogott halért pedig a csengersimai Költő Zoltánnak járt érem. A jó hangulatban telt versenyt közös bográcsozás zárta.