2011. június 1-én,  a nemzetközi gyermeknapon zajlott Kolozsváron a sok ezer gyermek által ismert és kedvelt Napsugár gyermeklap öttusa bajnokságának első országos döntője.

A verseny mottója: Ép testben, ép lélek! Az ország szinte minden magyarlakta megyéjéből érkezett csapat (18 négyfős) küzdött meg a kupáért öt versenyszámban. Ebben a kemény és izgalmas versenyben, ahol az együtt küzdés, a csapatszellem éppen olyan fontos volt, mint az ügyesség vagy a gyorsaság. A Hám János Iskolaközpont Fürge rókák csapata országos II. helyezést érte el. Boldogan álltak fel a dobogó második fokára, hogy nyakukba akasszák az ezüstérmet.

A csapat tagjai:

Bartha Gergő III. A

Décsei Dávid III. A

Pallai Hunor III. B

Roszpapa Krisztián III. B

A díjkiosztó után tartalmas délután várt még a versenyzőkre. Volt bábelőadás, belvárosi séta, reneszánsz játszóház sok-sok érdekességgel. Külön köszönet Görbe Éva tanárnőnek a felkészítésben nyújtott önzetlen segítségéért.

Gratulálunk!

Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó szavai a rendezvény programfüzetéből:

„Mindent megtenni, ami tőlem telik, ez a könnyebb. A többit Istenre bízni, elengedni a megvalósítás görcsét: ez a nehezebb. De ilyenkor minden mintha magától menne.”

Doloczki Márta

tanító