A Hám János Óvoda 2011. június 4-én, szombaton rendezte meg immár hagyománnyá vált nyílt napját, melyre az óvodába járó gyermekek szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel érkeztek.

Az ünnepség 10 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődött, melyen Lieb Andrea óvodavezető és Leitner István, a Német Demokrata Fórum elnöke mondott beszédet. Ezt követte a Ft. Román János vezette közös ima, majd Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök úr megáldotta a résztvevőket.

Közös ének és közös bemelegítő torna után az óvoda csoportjainak bemutatkozása következett. A nyolc óvodacsoport énekekkel, táncokkal, népi gyermekjátékokkal örvendeztette meg a közönséget.

A bemutatkozás után Lieb Andrea óvodavezető átadta az óvoda csoportjainak az éves okleveleket, Ádámkó István Csaba igazgató úr pedig az óvodai munkaközösség tagjainak okleveleit nyújtotta át, elismerésül a tanévben kifejtett lelkes munkájukért.

A továbbiakban a gyermekek különböző kézműves foglalkozásokat próbálhattak ki: szélforgót, könyvjelzőt, ruhacsipesz-figurákat készíthettek, gipszfigurákat festhettek, volt nyakláncfűzés és szappanbuborék-fújás is. A legnagyobb sikere azonban az arcfestésnek volt. Lassan megtelt az udvar kis pillangókkal, pókemberekkel, kalózokkal és tigrisekkel.

A vidám együttlét záróakkordja a kiskertek díjazása volt, hiszen az óvodában mindegyik csoportnak saját virágoskertje van, amit évek óta gondoztak, s erre a napra különösen széppé tettek. A nyílt nap a tombola fődíjának kisorsolásával fejeződött be.

Vidámságot, jókedvet, önfeledt szórakozást, kellemes,  családias légkört tapasztalhatott meg az, aki betekintett e napon az óvoda udvarára. Ez nem jöhetett volna létre a szülők odaadó segítsége nélkül, akik közül nagyon sokan kivették részüket az előkészületekben és a nyílt nap lebonyolításában.  Nincs is ennél nemesebb, mint együtt, összefogással nevelgetni a kis óvodásokat, hiszen így mindannyian, kicsik és nagyok megtapasztalhatják, hogy az élet „együtt még szebb, a másik ember ajándék”.

Scheitli Renáta

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][nggallery id=5]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]