„Az ember azt érti meg igazán, amire maga jön rá, amiért maga dolgozik meg. Olyan ez, mint a növény öntözése – nem élhet meg víz nélkül, de a nedvességet a földből, a gyökerein keresztül magának kell felszívnia.” ( Rényi Alfréd )

2011. május 25 – 29. között a Hám János Iskolaközpont másodikosai Erdei iskolában voltak, Erdődhegyen,  a Helga Winter Közösségi Házban.

Íme néhány kedves gondolat a második osztályos tanulók írásaiból:

„Az erdei iskolába vezető utat rövid idő alatt tettük meg. Immár második alkalommal volt alkalmunk e tanulási formát itt megtapasztalni. Elhelyezkedésünk után érdekes programok következtek….. Elsőként csapatokra osztva fát választottunk, amiről igyekeztünk minél többet megtudni. Arra kerestük a választ, hogy körülbelül hány éves és bújnak – e meg rovarok a fa tövében……A délutánt szabad foglalkozással kezdtük, majd később madárlesre indultunk. Az este izgalmasnak ígérkezett, amikor denevérek nyomába eredtünk. Sajnos csak egyet láttunk.

A második nap játékkal indult. Ebéd után az erdődi vár irányába sétáltunk. Útközben lépesmézet kóstoltunk, és utunk során finom cseresznyét is kaptunk . Este sokáig fennmaradtunk, mivel pizsamapartit rendeztünk…..” (Kálai Előd )

„A harmadik nap gyalogtúrával indult a Dónát kápolnához. Természetjárás közben megfigyeltük a virágzó gyógynövényeket, fákat,  madarakat. Később az Alpha K – 9 kutyakiképző egyesület bemutatóját tekintettük meg. Délután kézműves foglalkozás keretében madáretetőt készítettünk, majd megfestettük az osztály „barátságfáját”. A nap zárópontja  a szatmárhegyi nagymama fánkja volt……”  (Károlyi Kinga )

 

 

„Szombat délután megérkezett a családom, aminek én nagyon örültem, mert már nagyon hiányoztak…..A szentmisén nagyon szép dalokkal köszöntük meg Istennek, hogy együtt lehettünk…..

Vasárnap reggel kitakarítottuk a szobákat és délután hazamentünk…..” ( Polacsek Eszter )