Kányádi Sándor Szavalóverseny

2011. május 13-15. között rendezték meg Varsolcon (Szilágy megye) a Kányádi Sándor Szavalóverseny országos szakaszát. A megyét négy gyerek képviselte, I-II. osztályos kategóriában Csapó Ilyés Fruzsina a Hám János Iskolaközpontból – Tompos Urbán Klára tanítványa és Kánya Réka a patóházi Általános Iskolából – Darabán Bernadett tanítványa.

A III – IV. osztályosok kategóriájában Scheitli Krisztina a Hám János Iskolaközpontból – Renn Renáta tanítványa és Urbán Fanni a Bălcescu Petőfi Általános Iskolából  – Szejke Ottilia tanítványa .
A versenyzőknek egy Kányádi verset és egy kortárs költő versét kellett elszavalniuk. A zsűri tagjai között tanítók, magyar szakos tanárok, a minisztérium képviselői, színházi szakemberek voltak, megyénk részéről Miclăuş Judit tanfelügyelő vett részt a zsűrizésben.

A szavalóverseny után a résztvevő tanulók és kísérőik Szilágysomlyó nevezetességeit tekinthették meg. A díjkiosztóra gálaműsor keretében került sor, melyen néptáncokat és jeleneteket mutattak be a helyi diákok.
Csapó Ilyés Fruzsina és Urbán Fanni saját kategóriájukban országos első helyezést értek el.
Iskolánk első helyezettje – Csapó Ilyés Fruzsina – Különdíjat is kapott a Szilágy megyei RMDSZ részéről.

Gratulálunk a sikerekhez!

Tompos – Urbán Klára, tanítónő